jueves, 23 de septiembre de 2010

Què és un wiki?



Aquest tutorial ens explica que és un Wiki i quina funció té, ens explica també les seves caracteristiques i quins són els seus objectius.

Un Wiki és un   Lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d’un wiki poden d’aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipèdia.

Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s’han fet dels seus continguts. D’aquesta manera se’n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada o desfer edicions vandàliques, ja que els canvis s’apliquen normalment a l'instant, sense que cap mena d’usuari de confiança o administrador els ha de revisar i confirmar abans.


He trobat molt interessant aquesta presentació que ens explica què és un wiki i quines són les seves característiques principals. a més a més ens dona informació sobre de quina manera el podem utilitzar a l'escola, és a dir, les eines educatives del que disposa i ens menciona l'Eduwiki i els diferents recursos que podem emprar amb els alumnes.


Referències:

No hay comentarios:

Publicar un comentario