miércoles, 12 de enero de 2011

Picasa i Flickr

Picasa

És un programa molt útil per a classificar i compartir fotografies, vídeos i altres continguts multimèdia del nostre ordinador.

Un dels avantatges de Picasa és que resulta gratuït per a ús personal i és molt fàcil d'obtenir, directament des de la web de Google, en la secció de “Downloads”. 

Una vegada s'ha instal·lat Picasa i l’engeguem, el programa fa una recerca de totes les imatges localitzades en el nostre disc dur, per a classificar-les per a data i la seva carpeta. Per a això crea una sèrie de àlbums visuals, amb les miniatures de les fotos o vídeos, que ens serveixen per a accedir als arxius d'una manera ordenada. A més d'aquests àlbums inicials, es poden crear etiquetes per a crear nous grups ràpidament amb els criteris que desitgem. A més, Picasa també ens permet assignar estrelles a cada foto, per a valorar-les pel seu interès, de manera que puguem també disposar d'un accés ràpid a les fotos que més ens poden agradar.

Picasa és un programa molt recomanable. Ofereix totes les utilitats necessàries per a classificar i ordenar les fotografies, a part d'algunes funcions addicionals per a retocar-les.
 El programa disposa d'una interfície molt agradable i resulta senzill d'utilitzar.

Algunes de les característiques de Picasa Web Àlbums són:
  •  Capacitat per a crear àlbums
  • Realitzar identificacions de persones en les fotos i organitzar sobre la base de persones que apareixen en les fotos
  • GEO posicionar les fotos i veure-les sobre Google Maps
  • Compartir les fotos amb altres usuaris de Google
  • Pots emmagatzemar fins a 1Gb de fotos.
  •  En el model de pagament pots emmagatzemar 20Gb, 80Gb, 200Gb, 400Gb o 1Tb
  • Es completa amb una aplicació d'escriptori que ens permet editar, organitzar i pujar les fotos a Picasa Web Àlbums.

Pots accedir a Picasa Web Àlbums des de:

Per a més informació podem consultar aquestes webs:


Si volem descarregar el programa, ho podem fer a través d’aquesta web:

Referències:

Flickr

Flickr és un servei web que ens permet de forma bàsica emmagatzemar i compartir les nostres fotos. Flickr va ser creat l’any 2004 per l'empresa Ludicorp, la qual va ser comprada l’any 2005 per Yahoo!, sent aquest l'actual propietari.

Encara que Flickr estava pensat per a emmagatzemar fotos, recentment ha obert el servei per a poder pujar vídeos.

Flickr és un servei gratuït, si bé existeix la possibilitat de fer-te amb un compte PRO per un mòdic preu. El tenir un compte PRO proporciona una sèrie d'avantatges entre els quals es troba la capacitat de pujar més fotos al mes, poder crear més àlbums o col·leccions.

Dintre de les característiques de Flickr podem enumerar les següents:

  •  Permet crear àlbums per a organitzar les fotos.
  • Permet crear col·leccions, per a organitzar els nostres àlbums.
  • Podem comentar les fotos que hi ha publicades.
  • Ens dóna la possibilitat de GEO posicionar la foto en un mapa del món. O llegir la informació de geo posicionament que dugui la foto per a poder situar-la en el mapa.
  • Es poden crear presentacions amb les fotos.
  • Podem llegir la informació de la pàgina en format RSS. Permetent-nos sindicar-nos a ella i poder-la llegir de forma desconnectada.
Podem gaudir de Flickr en:
o veure les fotos a:

Referències:

2 comentarios:

  1. Your article is incredibly useful.Everyday your diary inspire Pine Tree State heaps deal and helped to develop one thing new like I actually have developed a brand new app musixmatch premium apk latest version this is often great and pleasant.Thanks for the awe-inspiring posts , please keep updated frequently.

    ResponderEliminar
  2. I am thinking that in this time you should give a try to this new app Cartoon HD Apk : which is now most trending app in the world.

    ResponderEliminar