miércoles, 1 de diciembre de 2010

Resum de l'article: les TIC són sols una eina?

Les TIC són sols una eina?

L'expressió "les TIC són una eina més" o "les TIC són sols una eina" és força freqüent en els debats i documents educatius.

Si busquem al diccionari la definició del terme "Eina" trobarem: Instrument manual, com el martell, la serra, la llima, el càvec,  usat per a facilitar operacions mecàniques. Peça que en una màquina actua directament sobre el material que es vol modificar. És a dir el camp semàntic d'eina, està estretament associat al treball manual.

L’objectiu principal de les TIC és fer la feina, realitzar les mateixes tasques però amb el menys temps possible, dit amb altres paraules, les TIC ens ajuden a guanyar temps i a fer-ho amb menys esforç. La finalitat d’aquests recursos és realitzar la seva tasca amb precisió i sense gaire esforç.

L’ objectiu de les Tic és aconseguir que els alumnes facin la seva tasca en menys temps per tal de tenir més temps per poder imaginar, crear i inventar, és a dir, per fomentar la creativitat de l’alumne. A més a més és interessant utilitzar aquest recurs per fer raonar als infants a través d’activitats a realitzar i no utilitzar la metodologia tradicional de memorització.

Segons Seymour Papert, les TIC ens aporten instruments de treball intel•lectual i de construcció compartida de coneixement, és a dir podem realitzar qualsevol tasca i a més a més ens permet aprendre a treballar en grup. D’altre banda, també permeten aprendre els diferents recursos i eines que tenim a l’abast a la xarxa, a Internet. Les TIC ens ofereixen ampli camp d'experimentació sensorial i d'aprenentatge.
Gràcies a les TIC també podem trobar diferents tipus de eines dirigides a l’àmbit del lleure, com per exemple, joguines electròniques,

Finalment, en el context educatiu, les TIC han de ser, a més del que hem dit, un motor d'innovació i de Renovació Pedagògica.

En el cas que us interessés llegir el document, us deixo l'enllaç a continuació:

No hay comentarios:

Publicar un comentario