martes, 26 de octubre de 2010

Definicions de conceptes vist a l'aula

DEFINICIONS DE CONCEPTES VIST A L’AULA:


BLOG: En informàtica, un bloc, un blog o bé bitàcola, (de l'anglès blog, truncació de weblog: diari web) és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un bloc és dissenyat perquè, com un diari, cada article tingui data de publicació, de manera que la persona que escriu (blocaire, blogaire o bloguista) i les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat.
En cada missatge o article d'un bloc els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta.

Referències:

DELICIOUS: és un servei de gestió de marcadors socials en web. Permet agregar els marcadors que clàssicament es guardaven en els navegadors i categoritzar-los amb un sistema d'etiquetatge denominat “folcsonomías” (tags). No només pot emmagatzemar llocs webs, sinó que també permet compartir-los amb altres usuaris del “delicious” i determinar quants tenen un determinat enllaç guardat en els seus marcadors.

Referències:
- http://www.maestrosdelweb.com/editorial/delicious/

PREZI: és una web que et permet crear presentacions sobre Flash de forma molt intuïtiva. Per usar-lo, primer t'has de registrar i escollir el tipus de compte que hi vols: Lliure (públic, gratuït i fins a 100MB), o Enjoy, o Pro, amb capacitats i possibilitats pujants (aquestes dues darreres, de pagament, et permeten instal•lar-te el programari a l'ordinador i treballar en local). També hi ha llicències per a estudiants.

Referències:
- http://www.anexom.es/servicios-en-la-red/herramientas/prezi-presentaciones-online-elegantes/

GIMP: és un programa de GNU per al tractament d'imatges, creat per voluntaris i distribuït sota la llicència GPL. Està construït amb les llibreries GTK les quals es van crear pensant en aquest programa. La primera versió es va desenvolupar en sistemes Unix i va ser pensada especialment per GNU/Linux. No obstant això, actualment existeixen versions totalment funcionals per Windows i Mac OS X.

Referències:
http://ca.wikipedia.org/wiki/GIMP

SLIDESHARE: és una aplicació web on es poden emmagatzemar presentacions de diapositives. Igual que en “YouTube”, les presentacions cal crear-les en el propi ordinador utilitzant el programa Microsoft “Powerpoint”, “OpenOffice”.
Quan l’usuari puja la presentació a “SlideShare”, el sistema la converteix en ‘Flash’. Això vol dir que es pot veure des de qualsevol ordinador, simplement obrint una pàgina web.
SlideShare fa més fàcil compartir una presentació de treball amb altres persones, o fins i tot donar una conferència sense necessitat de carregar amb la presentació, simplement accedint a ella des d’una connexió a Internet qualsevol.


FLICKR: és un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. Va ser desenvolupat per Ludicorp, una empresa fundada el 2002 a Vancouver, Canadà. El març del 2005, Flickr i Ludicorp foren comprades per Yahoo!. És un servei molt utilitzat pels usuaris de blocs com a dipòsit de fotos. El sistema de Flickr permet fer cerques d'imatges per etiquetes (tags), per data i també pel tipus de llicència Creative Commons.

Referències:
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Flickr


PICASSA, Inc:
és una companyia de Pasadena, Califòrnia que ha creat un organitzador de fotos amb el mateix nom. El juliol del 2004, el Google va comprar Picasa i la va començar a oferir per a ús gratuït. L'objectiu de Picasa és ésser molt fàcil de fer per qualsevol usuari tot oferint moltes funcions en un sol clic.

La principal part del programa consisteix en organitzar les fotos de l'ordinador, tot ordenant-les en carpetes, i col•leccions per ordre cronològic. També permet fer retocs a les fotografies com ara ajustament del color, reducció dels ulls vermells, correcció de l'alineació de les fotos, etc. També es pot utilitzar per a enviar les fotos per correu electrònic, penjar-les en un weblog, gravar-les en un CD, o altres.

Referències:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Picasa

AUDACITY: és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure. La part gràfica ha estat feta amb la llibreria “wxWidgets”. Les seves funcions principals són importar i exportar WAV, MP3 i “Ogg Vorbis” entre d'altres, gravar i reproduir sons, editar usant les opcions de tallar, copiar i enganxar, i una opció Desfer il•limitada, també és poden afegir efectes digitals o eliminar sorolls. Es pot programar qualsevol efecte musical o sonor, mitjançant el panell Nyquist, usant “Xlisp”.

Referències:
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Audacity

GOEAR: és una pàgina web que permet buscar i escoltar música, però no descarregar-la. És similar a “YouTube” tret que el seu eix central no són els vídeos sinó la música.
En GoEar succeeix exactament el mateix que en “YouTube”, has d'estar connectat a Internet cada vegada que vulguis veure un vídeo o escoltar una cançó, ja que no tenen opció per a baixar al teu PC.
El seu ús és molt senzill, n'hi ha prou amb introduir en GoEar Rip l'enllaç de la cançó de GoEar que vulguis descarregar. Pots aconseguir aquest enllaç visitant GoEar.com i buscant-la o bé utilitzant el cercador de GoEar Rip, que també et durà a GoEar.com.
Una vegada tinguis l'enllaç de la cançó inserit en GoEar Rip, prem sobri “Download & Save to Disk” i es descarregarà la cançó al teu PC.

Referències:
http://es.onsoftware.com/p/descargar-musica-de-goear

JAMENDO: és una plataforma musical i una comunitat d'àmbit internacional, creada al voltant de la música lliure, on els artistes poden pujar la seva música gratuïtament i el seu públic descarregar-la sota llicència Creative Commons. Fou fundada el gener del 2005.

Referències:
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Jamendo

SLIDEBOOM: és un servei en línia per a la participació i repartiment de presentacions de PowerPoint. SlideBoom és un ordinador analògic de YouTube, però s'utilitza per a presentacions.

Referències:
http://en.wikipedia.org/wiki/Slideboom

CREATIVE COMMONS: és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".

Creative Commons va ser fundada l'any 2001 als Estats Units, amb el suport del Centre del Domini Públic, per James Boyle i Lawrence Lessig (experts en propietat intel•lectual i ciberlleis), Hal Abelson (professor del MIT), Eric Saltzman (advocat i expert en ciberlleis) i Eric Eldred (editor web). Estudiants del Berkman Center for Internet & Society a la Harvard Law School han ajudat també en el projecte. Lawrence Lessig n'és l'actual president i és professor de dret a la Universitat de Stanford, que és on s'ubica actualment Creative Commons.

Referències:
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

SCRIBD: és un lloc web de participació i repartiment de document que permet als usuaris enviar documents de diversos formats, i arrelar-los a una pàgina web que utilitza el seu format de Paper. Scribd actualment té més de 50 milions d'usuaris mensuals i més de 50,000 documents es carreguen diàriament.

Referències:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scribd

VIMEO: és una xarxa social d'Internet basada en vídeos, llançada el novembre del 2004 per la companyia InterActiveCorp (IAC). El web permet compartir i emmagatzemar vídeos digitals per a què els usuaris comentin a la pàgina de cadascun d'ells. Els usuaris han d'estar registrats per poder carregar vídeos, crear el seu perfil, comentar i crear llistes de preferits.
Vimeo no admet vídeos comercials de televisió, demostracions de videojocs, pornografia o qualsevol contingut que no hagi estat creat per l'usuari. El web, a més, ha adquirit reputació com a «proveïdor d'imatges» per a diversos artistes, degut a l'alta taxa de bits i la resolució d'imatge dels seus vídeos. Des d'octubre de 2007, Vimeo ofereix una opció per a vídeos en alta definició.

Referències:
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Vimeo

WIKIPÈDIA: és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 15 milions d'articles (dels quals 3,2 milions en anglès i 289.584 en català) han estat escrits col•laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular a Internet.

Referències:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia

FIREFOX: El Mozilla Firefox (oficialment abreujat com Fx o fx i popularment abreujat com FF) és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla.

Referències:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Firefox

OPEN OFFICE: Pròpiament denominat OpenOffice.org, és un projecte comunitari per crear una paquet ofimàtic basada en codi obert (amb llicència LGPL), procedent d'una versió antiga de StarOffice de Sun Microsystems. Actualment la marca és propietat de l'empresa de programari Oracle.

Referències:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Open_Office

WIKISPACES: Un wiki és un lloc web col•laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.

Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts. D'aquesta manera se'n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada o des-fer edicions vandàliques, ja que els canvis s'apliquen normalment a l'instant, sense que cap mena d'usuari de confiança o administrador els haja de revisar i confirmar abans. Tanmateix, si el vandalisme és massa, es poden protegir les pàgines wiki per a permetre que ningú o només una part d'usuaris les puga editar.

Referències:
http://aulablog21.wikispaces.com/Wikipedia

WINDOWS LIVE MOVIE MAKER: és un programari d'edició de vídeo que s'inclou en les versions recents de Microsoft. Conté característiques tals com a efectes, transicions, títols o crèdits, pista d'àudio, narració cronològica, etc. Nous efectes i transicions es poden fer i les ja existents es poden modificar mitjançant codi XML. Semblant al Windows Movie Maker amb millores addicionals que faran l'edició de vídeo encara més fàcil.

GOOGLE DOCS: Google Docs & Spreadsheets o dit a vegades simplement Google Docs és un processador de textos i un editor de fulls de càlcul en línia que es pot utilitzar des del navegador. Aquestes aplicacions són desenvolupades per Google que al seu temps va comprar diferents empreses i programadors relacionats amb l'ofimàtica en línia. El programa es va llençar el 10 d'octubre de 2006.

Es pot crear documents de text, fulls de càlcul, presentacions i bases de dades des de la mateixa aplicació o importar-los utilitzant la seva interfície web o enviant-los utilitzant el correu electrònic, a més de pujar qualsevol tipus d'arxiu. Els arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic.
Durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per evitar pèrdua d'informació. Una altra característica important és la possibilitat de col•laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps.

GOOGLE READER: Lector de RSS i Atom. Permet organitzar i accedir ràpidament des d'una interfície Web a totes les notícies de les pàgines configurades en el sistema que suporten RSS o Atom.

POWER POINT: Microsoft PowerPoint és un popular editor de presentacions desenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. Àmpliament usat en diferents camps com en l'ensenyament, negocis, etc. Segons les xifres de Microsoft Corporation, prop de 30 milions de presentacions són realitzades amb PowerPoint cada dia. Forma part del conjunt Microsoft Office.

És un programa dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador. Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació.
Una part especial del tractament d'imatges és aquesta que està formada pels programes de presentació, que barregen imatges amb text i sons per a l'exposició de dades en sales amb un públic més o menys ampli.
PowerPoint, de la companyia Microsoft, és un dels programes de presentació més estesos en l'actualitat. Ve integrat en el paquet Microsoft Office com un membre més, que pot aprofitar els avantatges que li ofereixen els altres components de l'equip per a obtenir un resultat òptim.
Amb PowerPoint podem crear tot tipus de productes relacionats amb les presentacions: Diapositives estàndard de 35mm, transparències, documents impresos per als assistents a la presentació, així com notes i esquemes per al presentador.

SOFTONIC: és una empresa fundada per Tomás Diago a inicis de 1997 a Cerdanyola del Vallès, que pertany al Grup Intercom. És coneguda per la pàgina web que gestiona, dedicada a la descàrrega de programari per a diferents plataformes.
El nom inicial de l'empresa era Shareware Intercom, i canvià a Softonic l'any 2000. El 2002 va tenir beneficis per primera vegada.
L'empresa té 175 treballadors, seu central a Barcelona des del 2008, i oficines a Tokio, Shanghai, San Francisco i Madrid. Actualment és el segon portal de descarregues de software del món i el primer d'Europa. Està disponible en idioma castellà, alemany, anglès, francès, italià, portuguès, brasiler, xinès, polonès, holandès i japonès.

SOFTCATALÀ: és una associació sense ànim de lucre, l'objectiu bàsic de la qual és fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies. Softcatalà està formada per estudiants, professionals i usuaris que abasten els camps propis d'una organització d'aquestes característiques: enginyers informàtics, filòlegs, dissenyadors i traductors que fan aquesta feina d'una manera desinteressada.
La idea de Softcatalà va néixer l'estiu de 1997. El 2 d'octubre de 1998 es va donar a conèixer amb el Navegador en català 4.04, fruit de gairebé un any de treball, que és la traducció al català del conegut navegador de la casa Netscape, el Communicator 4.04, en versió per a Windows en 32 bits.

EL PROGRAMARI
: (software, en anglès) és un terme general emprat per descriure el conjunt dels programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca en un ordinador. Comprèn el conjunt sistemàtic dels programes d’explotació i dels programes informàtics que serveixen per a aplicacions determinades.[1] El terme inclou aplicacions com els processadors de text, programari de sistema com el sistema operatiu, que fa d'interfície entre el maquinari i les aplicacions, i finalment el middleware, que controla i coordina sistemes distribuïts.

UN PROGRAMA INFORMÀTIC: és un conjunt ordenat d'ordres que es dóna a una computadora per a realitzar una determinada tasca. El programador és qui introdueix programes a la computadora, només aleshores la computadora adquireix utilitat. La computadora transforma dades en informació.
També conegut com aplicació informàtica, és la part lògica de l'ordinador, la qual cosa vol dir que es el conjunt d'instruccions que pot executar el maquinari pera a la realització de les tasques de computació a les que es destina. Es per tant un camp d'estudi de la informàtica.

El programari es pot presentar en dues formes:
- El codi font escrit per persones.
- El codi objecte usualment en forma d'arxius binaris, executables directament en una arquitectura d'ordinador determinada.

Els programes que tradueixen el codi font dels programes a executables es diuen compiladors.
Generalment el codi font dels programes és escrit per professionals coneguts com a programadors. El codi font és escrit en un llenguatge de programació que segueix un dels següents dos paradigmes: imperatiu o declaratiu. El codi font pot ser convertit en una imatge executable per un compil•lador. Quan es demana que el programa s'executi, el processador executa el programa instrucció per instrucció, fins que el programa finalitza.

MICROSOFT WORD: és el nom amb que es coneix el processador de textos comercialitzat per la companyia Microsoft.
UN PROCESSADOR DE TEXT: (o editor de texts) és una aplicació informàtica que es fa servir per la producció (incloent la composició, edició, format, i possiblement impressió) de qualsevol mena de text imprès.
És l'actual substitut de les màquines d'escriure, tot i que amb major capacitat, ja que es poden incloure imatges i mesclar dades. També són coneguts com a processadors de paraules (de la traducció directa de l'anglès).

Hi ha una gran quantitat de programes, des de molt senzills a completament especialitzats. Es poden dividir en dos grups :WYSIWYG: el que veus és el que obtens: com l'Abiword, Microsoft Word, OpenOffice.org Writer, Wordperfect, KWord o aquells editors per només el contingut i l'escriptura com LyX.

Es distingeixen dels editors de texts en què els processadors poden gestionar text amb format, imatges, taules i altres elements que acompanyen un document de text, mentre que els editors només gestionen text pla.

EL CODI FONT: es refereix a una sèrie d'instruccions escrites en algun llenguatge de programació llegible per l'home.
En general, quan es parla del codi font corresponent a un programa o aplicació informàtica, hom es refereix al conjunt de fitxers amb les instruccions necessàries per fer funcionar aquest programa. Aquests fitxers es poden guardar en diferents suports, com paper o cinta magnètica, però habitualment s'emmagatzemen a la memòria de l'ordinador, al seu disc dur o algun altre tipus de suport permanent. Un cop el codi font és disponible a l'ordinador, es pot convertir en un fitxer executable mitjançant un compilador, o bé es pot executar de diferent manera amb un intèrpret, depenent del tipus de llenguatge utilitzat.
L'estudi del codi font d'un programa per un expert li permet veure com funciona, i també modificar-lo per canviar o millorar el funcionament del programa.

EL CODI OBJECTE: és el codi que resulta de la compilació del codi font.
Consisteix en llenguatge màquina o bytecode i es distribueix en diversos fitxers que corresponen a cada codi font compilat. Per obtenir un programa executable s'han d'enllaçar tots els fitxers de codi objecte amb un programa anomenat enllaçador ( linker ).


BIBLIOGRÁFIA:
http://enxarxat.cat/index.php/ideesitrucs/trucsweb/83-prezi-presentacions-qdiferentsq
http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada
http://phobos.xtec.net/fadults/wordpress/?p=9

Diari de seguiment del mes d'Octubre

diari octubre

The Rhythm of life



Aquest és un vídeo que ens va proporcionar el nostre professor de música.És una manera diferent de fer música, de crear nous ritmes amb instruments de la vida qüotidiana.

La nostre primera cançó




Referències:
http://www.noteflight.com/login

lunes, 25 de octubre de 2010

DEFINICIONS

Definició de codi  font: 

En informàtica, codi font es refereix a una sèrie d'instruccions escrites en algun llenguatge de programació llegible per l'home.
En general, quan es parla del codi font corresponent a un programa o aplicació informàtica, es refereix al conjunt de fitxers amb les instruccions necessàries per fer funcionar aquest programa. Aquests fitxers es poden guardar en diferents suports,  però habitualment s'emmagatzemen a la memòria de l'ordinador, al seu disc dur o algun altre tipus de suport permanent.

Aspectes importants del codi font

Un aspecte interessant a tenir en compte quan es parla del codi font d'un programa informàtic és si la seva llicència permet que aquest codi font estigui disponible per a que qualsevol pugui estudiar-lo, modificar-lo o reutilitzar. Quan es compleix aquest aspecte es diu que el programa és programari de codi obert, en contraposició al programari de codi tancat en el que se li ha imposat algun tipus de restricció perquè el seu codi font no pugui ser accessible o modificable per tercers.

 Què és el sistema operatiu?

El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal . Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions. La gran majoria d'ordinadors, des de telèfons mòbil, ordinadors personals, videoconsoles fins a supercomputadors, usen algun tipus de sistema operatiu.

 Què és el programari lliure?

El programari lliure és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tinguin aquests drets.
Com que el programari es pot redistribuir lliurement, en general es pot trobar gratuïtament a Internet, o a un cost baix si l'adquirim per mitjà d'altres medis.
En general, es pot dir que un programa és lliure si permet les quatre llibertats definides per la  free Software foundation:

  • La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit
  • La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies
  • L'accés al codi font és un requisit.
  • La llibertat de redistribuir còpies
  • La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar .
Referències:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Codi_font
http://ca.wikipedia.org/wiki/Sistema_operatiu
http://ca.wikipedia.org/wiki/Programari_lliure

Primer treball d'audició




Referències:
http://www.goear.com/

sábado, 23 de octubre de 2010

Vídeo destecat a Seminari: El circo de las Mariposas



Aquest és un dels vídeos que més hem van agradar a seminari. És un vídeo molt ben fet que ens dóna a entendre per a què ens hem de posar el cinturó sense visualitzar imatges reals d'accidents.

Bibliografia: Aquest vídeo el podreu trobar a www.youtube.com sota el nom de "Abraza la vida".

viernes, 22 de octubre de 2010

Breu història de Catalunya.

Edu3.cat

Aquest vídeo tracta sobre la historia de Catalunya, un vídeo presentat per en Jordi Simón per fer-nos entendre que no tots els vídeos ens transmeten emocionns i que és un vídeo per veure sols a casa i no pas en grup. És un video per ampliar els nostres coneixements històrics i no pas per transmetre sentiments.

Referències:
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=18162&p_ex=breu%20historia%20de%20catalunya

Dinner for two, video motivador

Edu3.cat


Aquest vídeo és un vídeo motivador que ens va ser presentat per en Jordi Simón el dia 4 d'octubre.
A través d'aquest vídeo ens volia mostrar que sense paraules, només amb imatges i sons, es poden transmetre emocions.
Crec que aquest vídeo podría ser molt interessant per els infants ja que és una bona manera per ells d'entendre que els conflictes és poden solucionar i que cal aprendre a resoldre'ls.

Referències:
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=17242&p_ex=dinner%20for%20two

jueves, 21 de octubre de 2010

Percepció visual


Aquesta obra ha estat feta a través de figures geomètriques, cerles, quadrats i triangles. Aquesta fa estar feta el dimarts 21 de setembre.

Percepció visual


Aquesta és una de les primeres obres fetes durant les classes de pl+astica.
Després de portar elements naturals a l'aula, la professora ens va demanar que a partir de cartolines, retallessim i fessim un dibuix. Aquest havia d'estar relacionat amb els elements naturals que haviem portat.

Autoretrat


Aquesta és una de les pintures que hem fet a classe de plàstica, després de fer-nos una fotografia, l'hem hagut de fotocopiar en blanc i negre i després pintar-la amb pintures acríliques, tenint en compte els colors primaris i secundaris.

Cancons de música


CANÇÓ DEL CARGOL
DO RE MI  Al jardí,
MI FA SOL  Hi ha un cargol,
FA MI RE  Molt lleuger,
MI RE DO  Tot rodó,
DO SI LA  s'en va anar,
SI LA SOL  Ell tot sol,
LA SOL FA  Va viatjar
MI RE DO  Al japó

EL COS      Joan Amades
Els ulls són per mirar,
les mans per agafar,
el cap és per pensar,
i el cor per estimar.
Els dits son per tocar,
i els peus per caminar,
el nas; per olorar,
la boca; per parlar.
La llengua; per tastar
les dents; per mastegar,
orelles per sentir...
T'ho torno a repetir!!!

PEDRA, PEDRETA
Pedra, pedreta ben rodoneta,
Tirolirolà, tiroliroleta.

DE DINTRE D’UNA POMA
De dintre d’una poma,
L’orugueta mira fora;
Allà dins té cinc cambretes,
Perquè la casa és gran.
A dintre de cada cambra,
Hi ha quedat una llavor,
Totes dormen i somnien
I passa la tardor.
El seu somni és un bell somni
Perquè pensen que més tard,
La petita llavoreta
Un nou pomer serà.

BIM-BOM
Bim-bom
Les campanes de Salom
Toquen a festa
I fan bim-bom.
GALENETA MÀ
Galeneta mà
Per a apapar el pa,
Per apapar el vi,
Per aquí, per aquí, per aquí!

A LA PARADA DE XURROS
Hi ha una parada de xurros
en el carrer Urgell, cantonada Borrell
Hi ha una parada de xurros
en el carrer Urgell, cantonada Borrell
Feien xurros molt llargs, (petits, mitjans)
feien xurros molt llargs,
i la gent (gent, gent, gent),
al passar (sar, sar, sar),
en solia comprar.

MIREU EL QUE ENS AGRADA
Mireu el que ens agrada quan juguem,
Mireu el que ens agrada quan juguem.
Quan cantem fem la-la-la-la-la.
Quan piquem fem tam-tam-tam-tam-tam.
Quan cantem fem la-la-la-la-la.
Quan piquem fem tam-tam-tam-tam-tam.
Quan toquem fem tererererè
Quan toquem fem tererererè.
Amb la flauta tirulirulí
Amb la flauta tirulirulí.
A peu coix fem pom, pom, pom, pom, pom
A peu coix fem pom, pom, pom, pom, pom.
Quan dansem fem hop, hop, hop, hop, hop
Quan dansem fem hop, hop, hop, hop, hop.
Quan saltem fem bum, bum, bum, bum ,bum
Quan saltem fem bum, bum, bum, bum ,bum.

EL GEGANT DEL PI
El gegant del pi
ara balla, ara balla,
el gegant del pi
ara balla pel camí.
El gegant de la ciutat
ara balla, ara balla,
el gegant de la ciutat
ara balla pel terrat.

EL SILENCI
Silenci no et moguis,
Silenci no cantis,
Silenci no parlis.
La boca tancada
El silenci no no no sona

Pensant en els altres




Aquest documental "Pensant en els altres" és un càntic a la vida i a la manera d'aprendre a viure. Rodat durant un any a l'escola pública infantil de Minami Kodatsuno, a la ciutat de Kanazawa, ens ensenya la manera d'aprendre d'uns nens i ens fa pensar sobre l'esperança i la força. Aquest vídeo ens dóna lliçons de la manera de viure que, quan ens fem grans, moltes vegades hem deixat pel camí, oblidant conceptes bàsics.
Aquest vídeo ens mostra una altra metodologia de portar dins l'aula, una metodologia totalment humanista que es basa en la felicitat, en la capacitat de ser empàtics i solidaris, d'expressar i exterioritzar els sentiments als teus companys, de parlar de temes tabú, com per exemple la mort, amb tota normalitat i compartir la pèrdua d'un ésser estimat amb els altres.
La clau d'aquesta aula no és res més que APRENDRE A SER FELIÇ.

pàgines webs interessants

http://scalatunel.blogspot.com/2006/01/una-mar-daventures-i-llegendes.html

http://www.carlhonore.com/

http://blocs.xtec.cat/escolanovadequart/

http://educaciolenta.blogspot.com/

Visita virtual de la exposició d'en Miquel Barceló

http://multimedia.lacaixa.es/lacaixa/ondemand/obrasocial/interactivo/miquelbarcelo/visita_virtual_es.html

Pàgines web de musica

http://www.noteflight.com/login

http://grups.blanquerna.url.edu/musical/

http://eng.musicshake.com/

http://www.aprendomusica.com/

http://audacity.sourceforge.net/

http://grups.blanquerna.url.edu/m13/ritme/

http://www.jamendo.com/es/

miércoles, 20 de octubre de 2010

L'ÚS DE LES TICS A LES AULES

http://www.educacontic.es/

ELS JOVES I LES NOVES TECNOLOGIES

http://portaljove.apda.ad/system/files/LLIBRET_PARES.pdf

Campanya per a un ús assenyat i responsable.

Informació dirigida a pares i educadors

Noticia: las noves tecnologies i la infància

Las nuevas tecnologías y la infancia “

“Las nuevas tecnologías, en particular la información y comunicaciones (las denominadas TIC) se han convertido en el compañero habitual en nuestras vidas, cuyo impacto nos afecta a todos, pero de forma más sensible a los niños que por sus vulnerabilidades están más expuestos a su influencia. Un niño del siglo XXI convive con las nuevas tecnologías prácticamente desde su nacimiento, como si naciera con ellas incorporadas, de modo que rápidamente llegan a construir una parte natural, y muy atractiva, de su entorno.

En principio parece que es una responsabilidad de padres y educadores garantizar que las primeras experiencias con las tecnologías sean las más adecuadas para el desarrollo y formación de los niños, pero la realidad no es tan evidente, como lo demuestra el hecho de que ambos colectivos no todos parecen estar de acuerdo sobre la bondad, o maldad, del uso de las nuevas tecnologías.

Un gran número de expertos siguen la teoría de que los niños aprenden por medio de la creación de su propio conocimiento, asimilando los cambios que aparecen en su entorno y descubrimiento continuamente cosas nuevas. Sobre esta base parece adecuado facilitar el uso de las nuevas tecnologías, que ayudarían a los niños a ir creando su propio saber al estimular o ayudar la capacidad de aprender.”

Referències:
http://anamariacg1.blogspot.com/2007/04/el-mn-dinternet.html

NOTICIA: universitat personal

Universidad a la carta: Universidad Personal

Todo lo que nos rodea está cambiando muy deprisa hoy en día y también los métodos de enseñanza están intentando adaptarse a las nuevas necesidades de la realidad actual y del complejo mercado laboral. Además con la llegada del Plan Bolonia a las universidades españolas, los nuevos estudiantes se encuentran con la problemática de tener que asistir obligatoriamente a las clases, y muchos de ellos ya se han incorporado al mercado laboral por lo que les es prácticamente imposible compatibilizar las dos actividades. Pues bien, para los que son capaces y desean desarrollar ambos proyectos ha surgido la Universidad Personal.

La Universidad Personal permite realizar al estudiante unos estudios a la carta, a su medida, personalizados …donde puede decidir qué tipo de formación va a cursar y a qué asignaturas va a acudir de forma presencial o, por otra parte, va a cursar de manera online.

Todo este ambicioso proyecto lo ofrece Universidad Europea de Madrid, que pertenece a la red Laureate International Universities, con 550.000 estudiantes, más de 12.500 en España. Los campus de Villaviciosa de Odón (primera universidad española con la certificación de calidad ISO 14001), la Moraleja y el Centro Adscrito de Valencia, acogerán la parte presencial de este novedoso plan de estudios.

En lo referente a la oferta académica existe una variada gama de titulaciones que se irán aumentando paulatinamente. Algunos ejemplos de los grados que se pueden elegir en este tipo de estudios personalizados son: el Grado en Derecho, Grado de Dirección y Creación de Empresas, Grado en Enfermería, Grado en Ingeniería de Edificación, Grado en Ingeniería Informática. Respecto a los cursos de postgrado la oferta es entre otros: Master Universitario en Dirección de Empresas (MBA), Master Universitario en Gestión de la Edificación y Construcción, Master Universitario en Energías Renovables, Master Universitario en Gestión Integral de Tecnologías de la Información.

Todo este nuevo proyecto de estudios personalizados que la Universidad Europea de Madrid comenzará a desarrollar en el próximo mes de septiembre tiene 3 propuestas muy determinadas: la personalización, la flexibilidad y la interacción tecnológica. Al ir dirigido principalmente a personas que ya forman parte del mercado laboral, el poder diseñar y administrar sus actividades es fundamental para el alumno. Respecto a la flexibilidad, este programa de estudios pone a disposición del estudiante la posibilidad de elección de qué asignaturas cursará de forma presencial u online, algo inédito en la universidad española hasta ahora. Finalmente, la interacción tecnológica que reducirá el trabajo al alumno, facilitando también su comunicación con el personal docente, además de permitirle la asistencia online a conferencias y diferentes actos, la participación en redes sociales, la búsqueda de empleo, etc

Referències:
http://www.noticiastic.com/

lunes, 18 de octubre de 2010

Què és un Prezi?




Prezi és una pàgina web /http://prezi.com/ que ens permet crear presentacions d'una forma molt original i amb diferents caracteristiques.
Per poder utilitzar-lo, primer de tot ens hem de crear una compte, és a dir, registrar-nos. Nosaltres vam utilitzar una llicència per a estudiants.

Passos a seguir per tal de crear una compte a PREZI:
1. Prémer el botó: Sign up now.
2. Escollir la opció: Student o Teacher Licenses.
3. Escollir la opció: Edu enjoy.
4. Escriure  l’ e-mail de la universitat: TatianaR@blanquerna.url.edu.
5. Cal inserir el nom del centre i la seva Web.
6. Hem d’obrir l’e-mail que ens envien i prémer l’enllaç per tal de configurar-lo.
7. Per acabar hem de completar les dades.
Com utilitzar el Prezi?

Primer de tot, seria convenient fer una pluja d’idees, és a dir, escriure les paraules clau.
Tot seguit, podem ampliar aquesta informació amb d’altres elements, fotos, vídeos...
Podem també utilitzar l’estructura d’un altre Prezi que ens sembli interessant.

Gracies al Prezi podem:

-         -  Escriure un text.
-         -  Editar el text.
-          - Canviar i ampliar l’estil de la lletra. 

El Prezi consta de varies opcions:

1.       Un cercle que ens serveis per engrandir l’escrit, girar-lo o bé moure el text.
2.       Insert:
2.1    Load file: per afegir vídeos i imatges.
2.2   Shapes: per afegir fletxes, subratllar o dibuixar ratlles per clarificar les paraules clau.
2.3   YouTube: Per afegir vídeos.
3.       Frame: per afegir parèntesis, cercles o quadrats, per clarificar la informació o destacar les paraules clau. Podem també
4.       Path: Serveix per enllacar el text, fer una fotografia o esborrar tot el seu contingut.
5.       Colours and fonts: serveix per canviar el fons de la pantalla, n’hi ha de molt variats i podem escollir el que més s’adapti al treball que volem realitzar.
6.       Show: Serveix per visualitzar el nostre Prezi.

Un dels avantatges del Prezi és que es guarda automàticament i el podem imprimir quan ho creguem necessari.

Referències:
/http://prezi.com/

El meu primer projecte Tatiana.




Aquest vídeo creat per mi ha estat el meu primer projecte. A través d'un vídeo que ens va donar el nostre professor, he hagut de modificar-lo, penjar-lo al YouTube i tot seguit penjar-lo al blog.
Primer de tot hem hagut de crear el vídeo a través d'un programa anomenat Windows Live Movie Maker, tot seguit l'hem "penjat al You Tube", creant una compte i després anant a subir video. Un cop el meu projecte al YouTube l'he embedit i l'he penjat al blog.

Els passos a seguir  per tal de penjar el vídeo al YouTube i poder embedir-lo al nostre bloc:
1. Crear una compte  al YOUTUBE
2. Prémer el botó  "SUBIR VIDEO"
3. Buscar el video en els nostres arxius
4. Emplenar la informació del video que ens demanen  i la escollir configuració de privacitat desitjada.
5. Desar els canvis
6. Esperar a que es carregi el video
7. Embedir el vídeo, és a dir, copiar l’enllaç.

Referències:
http://explore.live.com/windows-live-movie-maker?os=other
http://www.youtube.com/?gl=ES&hl=es

He decidit penjar un tutorial en el que s'explica pas a pas com he creat el vídeo amb el programa Windows Live Movie Maker.



Referències:
http://www.youtube.com/watch?v=z5f6_4daneY&feature=related