jueves, 14 de octubre de 2010

El Firefox, més que un navegador

El Firefox, més que un navegador.

El Firefox és un navegador web ensinistrat per protegir-nos dels virus i programes espies. Encara que el seu ús segueix essent minoritari és marca un clar creixement davant de Internet Explorer.

Cercar més enllà de google

Utilitzar un navegaror és senzill, escrivim l'adreça web a la barra d'ubicació o a un cercador web. Però el firefox simplica tot aixó.
D'entrada tenim a la barra d'eines, un cercador i obtindrem els resultats en pantalla com si hagúessim fet la cerca a la web de google, saltant un pas.

Diccionaris i altres cerques especialitzades

El Firefox ens ajuda a trobar el que busquem, si anem al cercador i cliquem el logotip, se'ns desplegarà una llista de cercadors suggerits amb un sol salt.
Al final tenim una opció per afegir nous motors, la majoria dels cercadors són especialitzats, és a dir, no busquen en la internet sencera sinó en webs amb grans volums de continguts.

Instal·lar un motor amb dos clics
Passes que hem de seguir per afegir al nostre Firefox un cercador al Gran Diccionari de la Llengua:

1.Desde el Firefox anem a Mycroft, una pàgina informativa amb instruccions per a instal·lar nous motors de cerca.
2.Busquem l'entrada del diccionari i cliquem la seva icona o enllaç.
3.Hem de confirmar-la per tal de poder instal·lar el cercador.

Prou finestres no sol·licitades
L'activació del sistema per deixar de rebre pop-ups és molt senzill:
Cliquem edita al menú d'opcions del Firefox, cliquem a preferències, tot seguit a contingut i seleccionem l'opció bloca les finestres emergents.


Addictes als canals de notícies
Aquests són utilitzats com a recordatoris i punts ràpid d'accés als nostres webs preferits. Aquests marcadors estan relacionats amb la sindicació de webs, tecnologia de fàcil implementació i ús que permet als webs compartir les seves noticies o novetats amb altres webs.

Els enllaços de sindicació acostumen a ser visibles gràcies a icones taronjes que contenen acrònims com RSS, XML o ATOM. El Firefox facilita la localització d'aquests marcadors mostrant una icona taronja il·lustrant una mena d'emissor, en la barra d'adreçes del navegador.

Nou finestres en una
A molts en passa que després d'una estona navegant ens trobem amb múltiples finestres obertes. Doncs el Firefox ofereix la possibilitat d'obrir múltiples pestanyes sota un mateix navegador. És una manera d'optimitzar recursos i tenir una barra de tasques més endreçada i aquest ens permet un major marge de comoditat i eficiència.

Per a obrir una nova pestanya podem:
- Anar a fitxer i clicar nova pestanya.
- Teclejant Ctrl+T
- Obrir una nova pestanya clicant un enllaç amb la tecla dreta del ratolí.

Referències:
http://www.rubidigital.cat/media/upload/Cap_2.pdf
http://www.mozilla-europe.org/ca/firefox/

No hay comentarios:

Publicar un comentario